Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

26.5.2017. - Манифестација Сви наши таленти

    Техничка школа "12. фебруар" Ниш на крају сваке школске године, традиционално, организује манифестацију Сви наши таленти. Наставници тима за културу школе су мотивисали и помогли ученицима у организицији представљања њихових талената међу којима су сликање, хеклање, писање поезије, пчеларство, цртање, кулинарство, коњички спорт и други спортови и други, више него интересатнтни, таленти и хобији. 

    Остале фотографије наших ученичких талената можете видети у одељку ГАЛЕРИЈА овг сајта.

    Врхунац манифестације је била ученичка приредба на којој су ученици присутним другарима, наставницима и другим гостима кроз поставке представили своја интересовања којима негују многобројне таленте. Атмосферу са манифестације и приредбе пгледајте у следећим снимцима:  


22.5.2017. - НА МАТУРУ БЕЗ АУТОМОБИЛА

            „На матуру без аутомобила“  је кампања која се реализује у више општина у Републици Србији, у периоду завршетка школске године за матуранте средњих школа, односно у периоду када се одржавају матурске прославе. Дана 22. маја 2017. године представници Агенције за безбедност саобраћаја и Савета за безбедност саобраћаја Града Ниша су одржали предавање матурантима Техничке школе „12. фебруар“ у Нишу, све са циљем да се матуранти подстакну да због очекиване конзумације алкохола на матурској вечери, не управљају аутомобилом већ да се ослоне на помоћ пријатеља или родитeља. Представник Агенције је кроз трибину матуранте упознао са статистичким подацима о саобраћајним незгодама као и последицама незгода. Након тога, предавање је одржала особа која је кроз свој лични пример матурантима скренула пажњу на свесно понашање у саобраћају. Након трибине, матуранти су имали прилику да се помоћу пијаних наочара које симулирају алкохолисаност, увере колико је под утицајем алкохола тешко обављати и најједноставније радње, као што је руковање.

Image Gallery


 

13.05.2017. - ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА ШКОЛЕ

    Техничка школа "12. фебруар" Ниш је 13. маја 2017. године организовала Дан отворених врата. Том приликом су ученици завршних разреда основних школа, али и други заинтересовани, имали прилику да посете и из прве руке добију жељене информације о нашој школи, образовним профилима и наставним плановима које школа организује.

    Том приликом је наставник предмета саобраћајне струке Иван Стаменковић одржао предавање на тему кружних токова у саобраћају, а на школском полигону за вожњу је импровизована вежба вожње у кружном току у којој су учествовали ученици школе заједно са инструкторима.

    Срдачно се захваљујемо свим учесницима и посетиоцима манифестације, а атмосферу са предавања можете погледати у одељку ГАЛЕРИЈА овог сајта.

 


 

26.4.2017. - Посета високој школи сруковних студија

    Дана 26. априла 2017. године ученици школе су посетили Високу техничку школу струковних студија у Нишу. Висока техничка школа је поводом прославе јубилеја приредила пригодан програм за госте и студенте. Ученици су са наставницима школе присуствовали предавању „Млади и алкохол у саобраћају“ (теоријски део, предавач Душан Радосављевић) а на практичном делу су испробавали „пијане наочаре“ (Drunk Busters) уз помоћ којих се симулира алкохолисано стање, стање под утицајем наркотика као и стање умора. Све са циљем да се докаже да је вожња у алкохолисаном стању и стању умора јако опасна и небезбедна у саобраћају.


27.01.2017. - Прослава дана Светога Саве

 

    И ове године смо уз поштовање традиционалних обичаја обележили и школску славу Светога Саву. За ту пилику, ученици су осмислили јединствени перформанс чије делове можете видети у наредним снимцима. 


 

15.12.2016. - Предавање ПУ Ниш - сузбијање вршњачког насиља и наркоманије 

Било нам је задовољство сарађивати са шефом малолетничке деликвенције ПУ Ниш-а и са инспектором за сузбијање наркоманије.


 

14.12.2017. - Предавање наших ученика студентима Високе техничке школе у Нишу

    Дана 14. децембра 2016. године ученици Техничке школе „12. фебруар“ Ниш су посетили Високу техничку школу струкових студија у Нишу. Ученици трећег разреда образовног профила техничар друмског саобраћаја су студентима треће године на академским студијама студијског програма друмски саобраћај одржали предавање о Безбедности саобраћаја, тј. презентацију о Светском дану сећања на жртве у саобраћајним незгодама.