Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

12. 02. 2015.    Дан Техничке школе "12. фебруар" Ниш

 

        Ове 2015. године Дан наше школе 12. фебруар смо обележили разноврсним едукативним, културним и спортским активностима која су била организована од почетка седмице 09.02.2015. год. па до 12.02.2015. На овој страници се укратко можете информисати о свим активностима које су у тој недељи организоване од ученика и њихових наставника, а такође можете осетити делић атмосфере и академског духа којим су просторије Техничке школе "12. фебруар" Ниш тих дана одисале. 

        Као што је познато Техничка школа носи назив по дану 12. фебруар 1942. када је дошло до пробоја и бекства логораша из логора на Црвеном крсту у Нишу. Више о самој историји школе можете сазнати у одељку сајта посвећеном историјату. Стога је главна свечаност обележавања Дана школе почела полагањем венца у Логору на Црвеном крсту у Нишу у част жртвама Другог светског рата.

 

    Свечаност је започела својеврсним часом историје који су припремили ученици историјске секције наше школе. Затим су додељене награде за најбоље на нивоу школе изабране на конкурсу који су организовали наставници стручног већа професора српског језика.

    Сценским приказом под називом Странац у Нишу представили су се професори енглеског језика са својим ученицима.

    Свечаност је завршена доделом награда ученицима који су постигли завидне резултате на такмичењима школа. 

 


 

СТРАНАЦ У НИШУ - ђачка предтава

 

      У оквиру главне свечаности прославе Дана школе наставници стручног већа професора енглеског језика су у сарадњи са ученицима припремили инетересантну и више него духовиту представу Странац у Нишу.

      Представу можете погледати на следећем видео снимку а остале активности школе у облику снимака можете пратити и на Јутјуб каналу школе. Уживајте!


 

10. 02. и 11. 02. 2015.    Културно - едукативни садржаји

 

       Многе образовне и културне активности су ових дана обогатиле наставу у нашој школи. Приређене су изложбе, презентације и предавања која су подсетила на важне догађаје из историје Другог светског рата.

       Манифестација под називом Историја аутомобила обиловала је презентацијама о саобраћају као и многобројним изложбеним паноима који представљају резултат ангажовања наших ушеника и њихових наставника.

       У оквиру рада социолошке секције ученици су урадили изванредну презентацију школе коју можете скинути ОВДЕ.

        Наш колега, академски сликар Владан Ранђеловић представио се својом изложбом слика, која је била отворена у свечаној сали школе.

 


 

  09. 02. 2015.    Посета гљиварског друштва из Ниша

 

        Првог дана недеље у којој обележавамо Дан наше школе, имали смо част да нас посете пријатељи из Миколошког друштва града Ниша и том приликом одрже низ едукативних и веома занимљивих предавања и организују изложбу што је изазвало велико интересовање ученика свих разреда. Више о овој посети можете сазнати на следећим линковима:

 

1.    www.facebook.com/vukan.milojevic.3/media_set?set=a.10206444265291918.1073741990.1427615785&type=1

2.    http://www.juznevesti.com/Drushtvo/Predavanje-i-izlozba-Cudesni-svet-gljiva.sr.html